Stora boken om Tarot – Cassandra Eason

0

Det finns en hel del böcker inom det andliga, många bra och lika många dåliga. Här är dock smaken som baken, det jag gillar kanske inte någon annan gillar. Här på bloggen kommer jag att presentera de böcker jag läst, ge ris och ros om dem och varför jag tycker så.

Den första boken ut är Stora boken om Tarot av Cassandra Eason. När det kommer till böcker inom det andliga så älskar jag Cassandras böcker. Hon skriver på ett väldigt enkelt och pedagogiskt sätt och ger bra förklaringar till varför det kan bli som det blir.

Denna bok var inget undantag. Det börjar med en genomgång i vad tarot är och fortsätter sen med stora arkana, lilla arkana, de klädda korten, olika läggningar och sist en sammanfattning av alla kort i en tarotlek.

Denna bok har hon byggt upp runt en vanlig Raider Waites-lek och bilderna i boken är från denna lek. Boken är dock väldigt enkel att använda till vilken lek som helst.

Första kapitlet i boken handlar om vad tarot är, om de är farliga och hur vi ska tänka då vi väljer en lek och lär sig om tarotkorten. Hon tar även upp om clairvoyans och tarot. Intressant läsning 🙂 och lite förberedelser och hur man renar sina kort.

När hon går igenom de olika korten så är fokus på vad de står för, ingenting om vad de har för kläder eller att det sitter en fågel i grenen, utan bara rakt upp och ner; det här står detta kort för. Jag kan ibland bli lite irriterad på dessa småböcker som följer med tarotlekarna då det skrivs mest om vad figuren på kortet har för kläder och hur de står/sitter och det är minst om vad kortet står för. Av den anledningen har jag nästan aldrig läst de bifogade tarothäftena utan jag har använt min intuition. På gott och ont… Den här boken gav mig några aha-upplevelser.

När hon går igenom stora Arkana så berättar hon först vad kortet representerar, sen gå hon in på hur man kan tolka kortet på vardagsplanet och sist om symboliken i kortet.

I lilla Arkana så går hon först igenom de olika sviterna, vad myntet egentligen står för osv. Sen börjar hon med att presentera korten, siffra för siffra. Essen står för ny början och sen vad själva ess i te.x. bägare står för. Hon har gjort på samma sätt med de klädda korten. Detta sätt att beskriva korten på gav mig en mycket tydligare bild av vad korten egentligen berättar.

Nästa del i boken handlar om olika läggningar. Både läggningar med få kort och med många kort. De olika läggningarna är lätta att förstå då hon beskrivit de på ett bra sätt mer ingående än de som brukar följa med häftena. På vissa läggningar har hon även skrivit en exempelläggning. De läggningar hon behandlat är; grundläggande stjärnan, alternativstjärnan, vägsjälet, kalender (vecko, månads och år) och det keltiska korset. De läggningar jag saknade var lilla keltiska korset och en vanlig trekortsläggning.

Näst sista kapitlet handlar om hur man förbereder sig inför läggningar och hur man kan öva sig att bli en bra tarotläggare. Den här delen ögnade jag mest igenom då jag gärna vill skapa mina egna ritualer runt olika saker.

Sista kapitlet är en sammanfattning av alla korten som finns i en tarotlek, mycket kort och koncist. Sammanfattningen är den delen jag hela tiden går tillbaka till då jag fastnar i vad kortet vill säga då jag övar på att lägga min kort. De få orden hon skrivit om varje kort gör att det lossnar.

Så… vill du ha en lättbegriplig bok att lära dig om Tarot så rekommenderar jag denna bok. Den täcker upp det mesta som man behöver veta. Ritualerna känner jag att man kan göra lite som man vill med, jag skapar mina egna ritualer och huvudsaken är ju att det fungerar. Jag har varken tid eller ork att göra några större ritualer runt mina saker utan jag gör hellre en egen variant som passar mig och mitt liv. Man ska ju trampa upp sin egen väg 😉

Happy reading 🙂

Dela.

Om skribenten

Skogstroll med kärlek till runor, tarot, kristaller, djur och natur.

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke