Norge – en kort resa

0

Jag är ingen fanatiker av att vara på resande fot, jag trivs bäst hemma. I sommar tog jag mig dock iväg till Tärnaby och Hemavan i fyra dagar för att bara vara i fjällen. Fick nys om en nedlagd bergkristallgruva i Norge som man kunde göra en dagsvandring till. Det var tillåtet att plocka kristaller från sprängmassorna men förbjudet att bryta loss från berget.

Tog pick och pack, åkte över till Norge för att gå tre kilometer upp till gruvan. Naturen var helt underbar på vägen upp och tyvärr fångar ju inte kameran allt…

Bäckar fanns det gott om och torrskodd tillbaka var jag inte.

Det tog två timmar att gå upp till gruvan, jag var ju bara tvungen att stanna var femte meter för att fota och titta på en växt, en insekt eller vända på en sten. Fanns gott om orkidéer 🙂

Ryggsäcken upp var väl inte den lättaste med lunch och kaffe, den blir väl lättare ner tänkte jag. Jo, tjena! Efter fyra timmar på knä i sprängmassorna blev det en liten påse bergkristall och en påse vanlig sten. Ja, lite galen är jag…

Dessa var de finaste exemplaren jag hittade. Ska tvätta upp dem och göra något av dem vid senare tillfälle. Hittade många pyttebitar av bergkristall också.

En resa till dit håller på att utformas i mitt huvud, då med man och dotter. Hoppas de finner en stenplockarresa lika rolig…

Dela.

Om skribenten

Skogstroll med kärlek till runor, tarot, kristaller, djur och natur.

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke